2013-10-31

london


Nu sitter jag förhoppningsvis på ett flygplan mot London, åhåh, ska bli så kul!

2013-10-30

this town, is coming like a ghost town


Förlåt för upprepningen, men är helt beroende av gröna smoothies just nu (speciellt med babyspenat, avokado, banan, havremjölk och kokosflingor) och de är ju dessutom så fina att fotografera. Jag vill ha dem tjocka och krämiga. Så ska de ätas med sked och massa topping (som chiafrön, hemgjord granola, mer kokosflingor och kanel).

Perfekt frukost tillsammans med en bytta kaffe och två bitar saltå kvarns rågknäcke m. näringsjäst, veganslices vom rauch, dijonsenap och tomat - dvs veganska ost- och skinkmackor!

2013-10-28

cinnamon treats

dadlar, havregryn, en skvätt havremjölk, kokosolja, kokosflingor, kakao och kanel

2013-10-24

if whiskey don't kill me


Att åka till ikea var min favoritaktivitet när jag var sådär åtta till fjorton år gammal. Jag älskade att läsa ikea-katalogen, köpte helst den största köttbulletallriken och jag kunde alla genvägar i hela affären. Min besatthet har lindrats något, men något med den platsen är fortfarande kittlande roligt. Nu blandas det ut med en viss skepticism och känslan av att allt är för billigt för att egentligen vara helt okej. Så, iklädd kostymen av en syndare fick det bli ett besök. Jag hade siktet inställt på några whiskyglas som inte kunde försvinna ut ur mitt huvud och sex stycken av dessa fick det bli. Lite anteckningsblock som var för fina (och billiga...) för att motstå gled också ner i den stora gula påsen. Samt en kaffetermos för att minska mina hiskliga kaffeutgifter.

För att mildra mitt dåliga samvete beslutade jag mig när jag kom hem för att starta upp ett en in en ut - projekt som jag funderat på ett tag. Efter diverse flyttar så inser man att äga mycket saker definitvt inte gör en lycklig (utan snarare endast bidrar till en trasigare rygg). Så, sex glas, två block och en termos in. Det blir nio materiella ting som måste ut. Och sen "råkade" jag köpa en tröja idag. Så tio. Eh, fortsättning följer...

energi

goji, cacao nibs, oats, coconut oil & banana

2013-10-23

konsumtionslycka

ps. alltså att goodstore öppnar en ny butik <3
i hornstull dessutom - så mycket närmare hem till mig. ren kärlek.

2013-10-22

share the passion


I våras hängde jag med mina finaste och gjorde egen pasta. Mat och vänner är liksom världens mest lyckade koncept.

2013-10-21

chewy


Russin som smakar som russin ska och håller min hjärna vaken under mindre roliga föreläsningar.

sockerchock

Äter flapjack caramel fudge medan jag väntar på tunnelbanan till skolan.

2013-10-20

drömfrukost



En tidig morgon klev jag upp, gjorde min yoga och åkte iväg mot Renstiernasgatan för att gå på Claras och Saltå Kvarns drömfrukost med samtal om miljögifter i hemmet. Kanske det bästa sättet att börja en tisdag på, i alla fall när resten av dagen blev obehagligt tung och ångestfylld. Med mig därifrån fick jag dessutom denna fina påse med färskt surdegsbröd, rågknäcke, frystorkade jordgubbar, torkad ingefära, russin och kanske bäst av allt - havregryn! Mina höll på att ta slut och jag vägrar äta några andra gryn än Saltå Kvarns. Nästan. Alltså smaka dem inte om du någonsin vill kunna njuta av billiga havregryn igen.

favorite spots pt. 2






































Ulriksdals Slottsträdgård.

2013-10-19

rainy morning

spinach avocado smoothie w/ flax seeds

favorite spots pt. 1


Klaras balkong i Rågsved, med svindlande utsikt och kaffe ur bersåmuggar.

2013-10-18

swirls













green avocado & spinach smoothie w/ blueberry swirls

while the rain drank champagne


Jag, efter frukostdate på kaffeverket. Sådar mysigt att jag var tvungen att skippa den första föreläsningstimmen för att sitta kvar och prata om allt som är viktigt.

without cruelty

Hej, nu vill jag börja om från noll igen. Stryka över ångestfyllda sidor, nedklottrade av den jag så lätt blir. Nu vill jag andas friskare höstluft och rabbla mer kärleksfulla mantran. Det här är ingen flykt, det är ett löfte till mig själv. När fasaden spricker och man inser att inget stämmer. När man skriver lista efter lista över allt man är missnöjd med i livet för att förstå vad man ska göra för att må bra igen. Jag föll så jävla hårt, hårdare än vad jag någonsin trodde att jag kunde. Men listorna jag skrev har ingen förankring längre, och långsamt ser jag något mer. Lugnet, djupet. Mina fasader får gärna spricka mer om det leder till att jag finner något där under. Så stryk över och börja om. Hej.