2013-11-29

lunch

Brysselkål med vegansk ostsås / råris med kidneybönor, tomat, ruccola, paprika och tapenade på soltorkade tomater.

2013-11-25

hummus

Kärlek till min nya besatthet: Hummus på gula ärtor.
Gula ärtor, tahini, olivolja, vitlök, citron, vitpeppar och örtsalt.
Bara att mixa och missbruka.

2013-11-18

november

När det är cirka tre ljusa timmar om dygnet blir det hemskt svårt att komma ihåg att fotografera något och jag har kanske inte så mycket att säga. Det finns inte så mycket som inspirerar mig utan jag flyter mest framåt, försöker lära mig att leva med mörkret. Fikadejtar mina vänner och dricker alkohol med främlingar. Läser kurslitteratur och tittar på alldeles för mycket film. Äter grötfrukost eller linsgryta och spenderar långa dagar i stolen vid köksbordet utan att riktigt veta hur jag annars ska fylla ut tiden.

2013-11-12

den där platsen


Förlåt att jag tjatar nu igen, men jag bli så lycklig av att titta på dessa bilder från Slottsträdgården Ulriksdal. Platsen med självplock av grönsaker och en helt fantastisk vegetarisk buffé, med mat gjord mestadels på grönsaker från egen trädgård.


Som sagt, ett himla tjatande. Men åk dit om ni får möjligheten. Det här är den bästa typen av självläkning och terapi med hjälp av god mat och fantastiska miljöer, den här dagen hjälpte mig så mycket i somras.

2013-11-08

dear goji

Hur fin är inte förpackningen till mina gojibär? Förstår ni vilken lycka detta är att få hemlevererat för en kommunikationsstudent + matnörd?
(Från bästa iHerb såklart)

2013-11-07

whole foods


Något av det jag såg fram emot mest att göra i London var definitivt att äntligen få besöka whole foods. Då mitt i princip enda resmål de senaste fem åren har varit berlin har jag aldrig fått möjlighet att besöka detta paradis. Och wow. Jag ville aldrig gå därifrån - stor salladsbuffé med massa vegoalternativ, torkade frukter, flera olika märken av kombucha, maskiner som malde jordnötssmör på plats, groddat bröd etc etc. Jag ville köpa SÅ mycket, men reste bara med handbagage...... Ett gäng barer och ett te var det enda som fick plats (eftersom att jag dessutom råkat köpa på mig en påse vetegräs som tog upp en fjärdedel av min ryggsäck, whoops). Hatar att det inte finns något jämförbart alternativ i stockholm!!

2013-11-06

maple/peanut


En maple and peanut protein från pulsin fick följa med i gott sällskap av en kaffetermos till dagens föreläsning (..eller rättare sagt så hetsade jag i mig den innan föreläsningen då det inte känns så cool att äta jordnötter på instängda platser). En typisk istället för godisvariant på bar och jag gillar den så mycket att den skulle kunna få en hel lång hyllning tillskriven sig men jag nöjer mig med att säga SÅ GOD!!!1781tghdvheioghg

prästkragar


Även om jag tycker det känns ganska mysigt med höst och vinter just nu (fråga mig igen om en månad...) så saknar jag somamren litegrann. Här sitter vi och binder blomsterkransar på midsommarafton. Jag minns att jag var nyförälskad och inte kunde bry mig mindre om att det var midsommarafton, utan mest ville vara någonannanstans. Så jag och Leo köpte vegetarisk tex mex och struntade i allt det där familjiga traditionella, för det kändes mest konstigt när man inte var med den man ville vara med. Men vi blev en stor familj av vänner ändå, som drack vin och sjöng bellman och åt tillsammans. Leka lekar och dansa bort årets kortaste natt i ett vardagsrum i Bromma hann jag med också, det var fint.

2013-11-05

cashew cookie



Jag missbrukade nākd-barer under hela londonresan. Med mina blodsockerfall var det skönt att kunna ramla in på närmaste holland & barrett (finns överallt!) och köpa sig en raw/glutenfri/mjölkfri bar för en pund. Cashew cookie delade jag med min lillasyster på hostelrummet då vi båda var gnälliga och hungriga.

2013-11-04

cold fact

Nu är jag hemma igen. Det intensiva londontempot pulserar fortfarande genom mina ådror och trängseln på tunnelbanan mot universitetet imorse kändes inte riktigt lika jobbig som innan jag åkte. Jag tar en långfika med henne jag har känt längst, äter en veganen på vurma och köper en mörkblå manchesterklänning på stadsmissionen. Får prata någon välbehövd halvtimme med bästa vännen som jag inte fått spendera kvalitetstid med på alldeles för länge. Lagar min egna frukost och middag (vill nog alltid helst äta mitt egenlagade) och dricker sweet chili-te från wholefoods under en filt. Hemmet är min trygghet just nu och det krävdes att komma bort för att förstå att det känns jäkligt fint att vara just här - i stockholm, på stora essingen, hemma.